Prehnité balkóny univerzitného internátu prejdu opravou

22.11.2011 Nitra

NITRA 22. novembra (WEBNOVINY) – Prehnité balkóny internátu Mladosť Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre čaká rekonštrukcia. Začať by sa mala už na jar.

V súčasnosti majú študenti na ne zakázaný vstup, môžu cez ne len vetrať. Pre narušenú statiku predstavujú potenciálne nebezpečenstvo. Univerzita si vyžiadala statický posudok od odborníkov z katedry stavieb.

„Na základe odborného stanoviska sme sa presvedčili, že ten problém je naozaj zložitý a že by mohlo prísť aj k problémom s ochranou zdravia a bezpečnosti, jednoducho to treba riešiť,“ povedal rektor Peter Bielik.

Univerzita už zrealizovala výberové konanie na dodávateľa projektovej dokumentácie na rekonštrukciu celého areálu, 19. novembra vypísala aj verejnú súťaž na dodávateľa prác. Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH je stanovená na 2 875 550 eur.

Škola bude investíciu hradiť z vlastných zdrojov a v prípade schválenia projektu aj zo štrukturálnych fondov EÚ. Predmetom zákazky je podľa vestníka verejného obstarávania rekonštrukcia balkónov a ich zábradlí, výmena všetkých výplní otvorov fasády, okná, dvere a zasklené steny, zateplenie obvodových stien a konštrukcií.

Prvú etapu rekonštrukcie by škola chcela začať v jarných mesiacoch, zahŕňať bude opravu balkónových dosiek. „Každá balkónová doska má svoju špecifikáciu podľa odborného posudku, čiže niekde sa bude možno celá zrezávať a robiť nová, niekde sa bude robiť len nevyhnutná rekonštrukcia alebo povrchová úprava,“ hovorí Bielik. Potom príde na rad aj zateplenie, nové fasády a ďalšie veci. „Fasáda by už mala zohľadňovať, že je to centrum mesta, jedna z hlavných komunikácií a susedí cez ulicu s moderným obchodným centrom,“ myslí si rektor.
 

Vyberte región